PROGRAMMA  HET GEBOUW  Dag van de architectuur  
     
 

     
 
Dag van de architectuur

24 juni 2006 van 10:00 tot 17:00 uur
Tijdens de Dag van de Architectuur Utrecht op 24 juni 2006 functioneert Het Gebouw als informatiepunt.

De Dag van de Architectuur Utrecht biedt een gevarieerd programma waarbij de architectuur ter land, ter zee en vanuit de lucht te bezichtigen is. Bezoekers krijgen een rondleiding in gebouwen, over bouwplaatsen en zien tentoonstellingen die normaal gesproken tot 'Verboden Terrein' (landelijk thema van de Dag van de Architectuur).

Bussen rijden langs Station Terwijde, The Wall, het Hydrongebouw en Mobilion. Voor exposities en rondleidingen in gebouwen of op bouwplaatsen is er bij iedere locatie de gelegenheid om uit te stappen. Vanuit Het Gebouw starten diverse fietstochten waarbij onder deskundige begeleiding onder andere de science fiction school 't Zand, de nieuwe parasite van Beyond getiteld Ste Bazeille naar ontwerp van kunstenaar Dominique Gonzalez Foerster, woonwijken en bedrijfsgebouwen, waaronder de cockpit van Hessing, te zien zijn. Vanuit het Mobilion vertrekt een boot langs de infrastructurele kunstwerken van ProRail en Rijkswaterstaat. De boottocht biedt een spectaculair uitzicht op de kunstwerken van Ruud Keijer, de hernieuwde gebouwen van Hydron Midden Nederland en het hoofdkantoor van TCN. Vanaf de negende verdieping van het Hydrongebouw is er de mogelijkheid om een blik te werpen op The Wall en de durfals kunnen een hoogwerker beklimmen bij Station Terwijde om het gebied vanuit de lucht kunnen overzien.

Het bruisende vertrekpunt voor alle activiteiten is Het Gebouw. Alle informatie over het programma, de workshops voor kinderen en tentoonstellingen over onder andere het toekomstige centrumgebied met de zorgboulevard, de Belle van Zuylentoren, The Wall en de overkapping over de A2 zijn hier te vinden.

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit