PROGRAMMA  HET GEBOUW  Villa Zebra - Rooodkapje  
     
 

     
 
Villa Zebra - Rooodkapje

22 februari t/m 17 april 2008

Villa Zebra maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. BEYOND, het meerjarige kunstproject voor het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn, heeft Villa Zebra uitgenodigd een tentoonstelling te maken in Het Gebouw. Twee jaar geleden was het museum al een keer te gast met de tentoonstelling Ikke Ikke Ikke, vorig jaar met Heel Kapot. Dit jaar komt de tentoonstelling Rooodkapje naar Leidsche Rijn.

Rooodkapje is een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In de tentoonstelling laat Villa Zebra het bekende sprookje zien door de ogen van verschillende kunstenaars. Roodkapje is een sprookje met een rijke historie: al eeuwenlang vertellen beroemde en minder beroemde mensen het steeds opnieuw en steeds net weer even anders. Dat is ook het leuke eraan: het verhaal is eigenlijk van iedereen. Er zijn verschillende wolven, bossen en grootmoeders. En Roodkapje, dat ben je zelf. In Rooodkapje bepalen de kinderen aan de hand van de kunstwerken hoe het sprookje begint, verloopt en eindigt.

In Rooodkapje is werk te zien van o.a. Isabelle Vandenabeele, Sanne Avenhuis, Peter Bastiaanssen, Mirelle van Beers, Paul Bloemers, Ron Blom, Jasper Budel, Ellen Endhoven, Geeske de Graaff, David Iserief, Marco Jonkman, Chrystl Rijkeboer, Egied Simons, Ellie Uyttenbroek en Ari Versluis.


Theatervoorstelling van de Stichting tot Behoud van Roodkapje en de Boze Wolf tijdens de opening. Foto: Merijn van der Vliet

KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE VAN DE OPENING

SCHOLEN
Van maandag t/m vrijdag is Rooodkapje geopend voor basisscholen. De tentoonstelling wordt dan afgesloten met de workshop Roodknietje. Roodkapje heet zo omdat ze een rood kapje op haar hoofd heeft. Wat zou jij in het rood willen hebben om op te vallen? In de workshop maak je een eigen rood ontwerp (een kledingstuk of ander object).

KINDERFEESTJES
Kom je met een groep of heb je een kinderfeestje? Dan kun je het tentoonstellingsbezoek uitbreiden met een speciale workshop! Kosten: 7,50 per kind. Graag tijdig reserveren.

GEOPEND VOOR PUBLIEK
Op woensdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur en in het weekend van 11.00 - 17.00 uur is de tentoonstelling geopend voor publiek. In de voorjaarsvakantie van 25 februari t/m 29 februari is Rooodkapje extra geopend op maandag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis!


Foto: Merijn van der Vliet

LOCATIE
Rooodkapje is te zien in Het Gebouw van Stanley Brouwn en Bertus Mulder, tentoonstellingspaviljoen van BEYOND. Het Gebouw ligt aan de rand van Parkwijk in Leidsche Rijn. Met bus 28, halte Korianderstraat ben je er in 8 minuten vanaf Utrecht Centraal Station. Graag tijdig reserveren voor schoolbezoek en kinderfeestjes: 030 - 2867100 of per e-mail: bureaubeyond@utrecht.nl


Foto: Merijn van der Vliet

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit