PROGRAMMA  HET GEBOUW  Master Humphreys Clock  
     
 

     
 
Master Humphreys Clock

13 mei t/m 8 juni 2008
Geopend op dinsdag t/m zondag, van 12.00 - 18.00 uur.
Toegang is GRATIS!

Opening: zondag 11 mei 2008, vanaf 15.00 uur.
Tijdens de opening er gratis bussen van Art Amsterdam-RAI naar Leidsche Rijn. Vertrek 14.00 uur.
In samenwerking met Close Connections (Stedelijk Museum Bureau) en het Tijdelijk Museum Amsterdam, zal er in de bus een Q&A zijn met een groep bezoekende internationale curatoren. Reserveren verplicht via reservation@deappel.nl

Master Humphrey’s Clock is een project van het Curatorial Programme 07/08 dat de vele snijpunten tussen circulatie en het vertellen van verhalen onderzoekt. Het is geïnspireerd op een tweedehands winkel in het hart van de in detail vormgegeven Vinex wijk Leidsche Rijn (Utrecht). In deze winkel komen bezoekers en bewoners uit de buurt samen om bezittingen achter te laten en uit te wisselen wat leidt tot een circulatie van objecten en de verhalen die ze bevatten.


Tweedehands winkel Eammaus in Leidsche Rijn.


De titel van het project is afgeleid van een periodiek geschreven en gepubliceerd door Charles Dickens. Die wekelijkse uitgaven bevatten een schat aan benaderingen voor het vertellen van verhalen en een veelheid aan verhaallijnen (waarvan één er herverscheen als de roman “The Old Curiosity Shop”).
Dickens' vermengen van narratieven, het verzamelen en de circulatie die zich voordoet in de genoemde tweedehands winkel worden verkend in deze tentoonstelling.

De hoofdlocatie van Master Humphrey’s Clock is Het Gebouw in Leidsche Rijn; een tentoonstellingspaviljoen dat in het kader van BEYOND, het kunstprogramma van Leidsche Rijn, is ontworpen door de Nederlandse conceptuele kunstenaar Stanley Brouwn en de architect Bertus Mulder. De tentoonstelling zal tegelijkertijd plaatsvinden op andere locaties, waaronder het Schaduwkabinet in de Appel in Amsterdam. Er verschijnen twee begeleidende publicaties: F.R. DAVID - The Book of Intentions (mei 2008) en Index (zomer 2008). Te koop in de Appel arts centre (Amsterdam), Het Gebouw (Leidsche Rijn, Utrecht) en de internationale distributie wordt verzorgd door Idea Books.


Sandy Plotnikoff, Hot-stamped Leidsche Rijn/Lucerne Postcard, 2008

Curatoren Master Humphrey’s Clock: Yulia Aksenova (RF), Jesse Birch (CA), Sarah Farrar (NZ), Inti Guerrero (CO) en Virginija Januskeviciute (LT).

Deelnemende kunstenaars: Mariana Castillo Deball, Raimond Chaves, Ricardo Cuevas, Gintaras Didziapetris, Geoffrey Farmer, Victoria Fu, Dora García, Noa Giniger, Gabriel Kuri, Nick Mangan, Radim Pesko & Louis Lüthi, Sandy Plotnikoff, Michael Rakowitz, Simon Starling, Michael Stevenson, The Faculty of Invisibility en anderen.

Master Humphrey’s Clock wordt mogelijk gemaakt met de ondersteuning van: de Appel arts centre; BEYOND, de kunstopgave voor Leidsche Rijn; SKOR, Stichting Kunst en Openbare Ruimte; Gemeente Utrecht; de Canada Council for the Arts; het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Colombia; het K. F. Hein Fonds; de Mondriaan Stichting; Van Bijleveltstichting en het VSB Fonds.

Voor additionele evenementen en informatie zie: www.masterhumphreysclock.nl

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit