PROGRAMMA  HET GEBOUW  On behalf of Leidsche Rijn  
     
 

     
 
On behalf of Leidsche Rijn

Het Gebouw
Hogeweide 4b, Utrecht

Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.

Zondag 7 december om 13.00 uur wordt de tentoonstelling On behalf of Leidsche Rijn geopend. Deze tentoonstelling is voor en over Leidsche Rijn, waarbij 4 kunstenaars/ontwerpers laten zien wat Leidsche Rijn met hen kan doen!Barbara, Mascha, Afke en de Griekse Lila vonden dat Het Gebouw de ideale plek was om iets aan de Leidsche Rijn bewoners te laten zien over hun wijk. "We geven ieder op eigen manier vorm aan wat we in Leidsche Rijn tegen komen", zegt Barbara van Beers. "Het landschap hier in Leidsche Rijn verandert steeds, en dat je dan wel eens de weg kwijt kunt raken, tja, daar is bijna geen ontkomen aan. Nu wil ik met kinderen bewegwijzeringsbordjes maken zodat de belangrijke mensen die hen willen bezoeken, zoals opa, oma en de kerstman, hun huis wel kunnen vinden."

Mascha en Lila uiten zich op een beeldende manier. Lila Zotou exposeert een serie grootformaat foto’s. Ze zijn een representatie van het landschap van Leidsche Rijn. Met fotografie als medium, verkent ze continue de hedendaagse manier van leven in een tijd waarin je overspoeld wordt met visuele informatie, gestructureerd in wetten, regels en behoeften van globalisering.

Mascha Teune heeft tekeningen gemaakt die iets laten zien over de personages in Leidsche Rijn. De vele gezichten van de wijk. "De gezichten zijn fictief," zegt Mascha, "maar schetsen een beeld voor de toeschouwer, waarin die meegevoerd wordt in een hedendaagse kijk, in een leefomgeving die in ontwikkeling is, een plek die een nieuw gezicht krijg met perspectief op een mooie toekomst."

Er is zelfs een heuse marktkraam met items voor de mensen die trots zijn op Leidsche Rijn. Er zijn mokken, tshirts en buttons met ‘I love Leidsche Rijn’. "Leidsche Rijn wordt vaak negatief neergezet", aldus Afke Huitema, "mensen zeggen vaak ‘het is zo ver weg’, ‘zo saai’ of dat men er nog niet dood gevonden wil worden. Nu wil ik hier iets tegenover zetten door de bewoners (en andere geinteresseerden) iets positiefs te bieden door middel van ‘I love Leidsche Rijn’-producten. Hiermee kan iedereen zijn trots uiten!"

Aanmelden voor de kinderworkshops (op woensdagmiddag 10-17 en 14 december) kan bij Barbara van Beers: 06-44688026.

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit