PROGRAMMA  HET GEBOUW  Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'  
     
 

     
 
Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

Een meerderheid van 662 bewoners uit Leidsche Rijn koos 'Observatorium' van Lucas Lenglet als mooiste ontwerp voor de speeltuin in de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park. Op deze veertien meter hoge ‘toren’ kun je tot boven de omgeving klimmen en weer afdalen. Het kunstwerk wordt onderdeel van het hedendaagse beeldenpark dat in september 2009 door Beyond wordt geopend in het Leidsche Rijn Park.Stemmen
Van 9 januari tot en met 8 februari 2009 mocht iedereen die in Leidsche Rijn woont, werkt of naar school gaat stemmen op een kunstwerk voor de speeltuin. Naast het Observatorium van Lucas Lenglet kon gestemd worden op het ontwerp Somewhere van Patrick Tuttofuoco en 200 OK van Darko Fritz.
Er werd gestemd via de website www.beyondutrecht.nl en bij de tentoonstelling van de drie ontwerpen in Het Gebouw van Stanley Brouwn en Bertus Mulder. Iedereen kon één, twee of drie punten geven aan een kunstwerk. Het kunstwerk van Lucas Lenglet kreeg de meeste punten, 1.492, Patrick Tuttofuocco kreeg er 1.305 en Darko Fritz kreeg 946 punten.Beeldenpark Leidsche Rijn
Het Leidsche Rijn Park ligt in het hart van Leidsche Rijn Utrecht. Het is een veelzijdig groot groengebied in ontwikkeling, dat volop door bewoners wordt gebruikt om er te sporten, wandelen, spelen en fietsen. Adriaan Geuze van West 8 Landschapsarchitecten maakte het ontwerp van het park.

Het park bestaat uit verschillende hoofdonderdelen, zoals het Lint, een tien kilometer lange groenzone om het hele park en de Vikingrijn, die de oorspronkelijk loop van de Oude Rijn herstelt. De Binnenhof is het hart van het park dat moet uitgroeien tot een klassiek stadspark.Beyond, het meerjarige kunstprogramma voor Leidsche Rijn, eindigt in 2009 met het plaatsen van zeven kunstwerken in het Leidsche Rijn Park. Zes kunstenaars, de Nederlanders William Speakman, Mathilde ter Heijne en Rob Voerman, en Daniel Roth (Duitsland), Fernando Sanchez Castillo (Spanje), en Zilvinas Landzbergas (Litouwen) maken ieder een werk. In september 2009 is de feestelijke opening van de beeldenpark park.

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit