PROGRAMMA  HET GEBOUW  Villa Zebra - De Monsterparade  
     
 

     
 
Villa Zebra - De Monsterparade

16 april t/m 28 juni 2009
Openingstijden voor publiek: woensdagmiddag: 13.00 - 17.00 uur, zaterdag en zondag: 11.00 - 17.00 uur. Op zondagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur kunnen kinderen gratis meedoen met de workshop Parade Plakplaats.

Wegens het grote succes van de tentoonstellingen Ikke Ikke Ikke in 2006, Heel Kapot in 2007 en Rooodkapje vorig jaar, komt Villa Zebra, het kindermuseum uit Rotterdam, weer naar Leidsche Rijn. De nieuwe tentoonstelling, getiteld De Monsterparade, zal vanaf 16 april t/m 28 juni 2009 te zien zijn in Het Gebouw. Villa Zebra is uitgenodigd door Beyond, het meerjarige kunstprogramma voor Leidsche Rijn.
In De Monsterparade laat Villa Zebra monsterlijke kunstwerken zien. Deze roepen op een speelse manier gevoelens en reacties op bij de kinderen. Zo is het soms griezelen geblazen of stiekem door je vingers kijken, maar veelal hebben monsters ook aandoenlijke en aaibare kanten. Bovendien zijn monsters er ook om te weerstaan, om ze te verslaan en om jezelf als held te zien. De Monsterparade is een belevenis en prikkelt de fantasie. Kinderen bezoeken de tentoonstelling en maken een monsterlijke doos waarin ze alle ontdekkingen over de monsters verzamelen. In De Monsterparade is werk te zien van de kunstenaars Luuk Bode, Hillegon Brunt, Constance van Duinen, Bart van Dijck, Jeannette Ephram, Maartje Korstanje, Jeroen Kster, Frank Maieu, Semna van Ooy, Vittorio Roerade, Agnes Roothaan, Katja Schellekens, Quinten Smith en Gerjanne van Zuilen.SCHOLEN
Voor de scholen uit Utrecht en omgeving bestaat de mogelijkheid om GRATIS de tentoonstelling te bezoeken en een workshop deel te nemen. De tentoonstelling is bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. Een groepsbezoek is mogelijk van maandag t/m vrijdag met keuze uit de morgen of de middag.
De rondleiding langs alle kunstwerken en de aansluitende workshop zullen ongeveer 1 uur in beslag nemen en worden verzorgd door twee educatief medewerkers. Gezien de beperkte ruimte van Het Gebouw kan er per bezoek maximaal n groep worden toegelaten, van maximaal 25 kinderen.KINDERFEESTJES
Kom je met een groep of heb je een kinderfeestje? Dan kun je het tentoonstellingsbezoek uitbreiden met de speciale workshop Feestbeest. Met het feestje gaan kinderen zoals gebruikelijk eerst de tentoonstelling in met een begeleider. Ze kiezen gezamelijk de 5 monsters uit waar ze het liefste feest mee zouden willen vieren. Deze monsters worden onder vuur genomen. De 5 uitverkoren monsters worden als inspiratie gebruikt voor het creren van 1 groot verjaardagsmonster. Ze maken gebruik van velen bijzondere materialen. Als het monster klaar is kunnen de kinderen zich monsterlijk gaan verkleden voor het feest. Want die begint nu pas echt. Samen met het monster gaan ze terug de tentoonstelling in. Ze kiezen een plek in de monsterparade waar het monster thuis hoort. Leidt hij de parade? Of hoort hij bij dat monster in het middel omdat dat ook zo een feestbeest is? Als ze een goede plek hebben gekozen, wordt het monster geplaatst en gaat hij op de foto met de feestgangers. Het monster mag mee aan tafel en hier wordt snoep gegeten, limonade gedronken en de eventuele cadeautjes worden uitgepakt. Aan het einde krijgen de kinderen allemaal een foto mee van het monsterlijke feestje.AANMELDEN
Inschrijven kan vanaf nu bij Bureau Beyond: per e-maill of per telefoon (030 - 286 71 00). Uiteraard kunt u daar ook terecht voor meer informatie. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, wees er snel bij, want vol = vol.

LOCATIE
De Monsterparade is te zien in Het Gebouw van Stanley Brouwn en Bertus Mulder, tentoonstellingspaviljoen van BEYOND. Het Gebouw ligt aan de rand van Parkwijk in Leidsche Rijn. Met bus 28, halte Korianderstraat ben je er in 8 minuten vanaf Utrecht Centraal Station.

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit