PROGRAMMA  HET GEBOUW  Geometry in free space  
     
 

     
 
Geometry in free space

Zondag 26 februari 2006, 13.00-14.30 uur

Presentatie van Geometry in free space, een onderzoeksproject van beeldend kunstenaar Natascha Hagenbeek (NL) met o.a. lezingen door choreografe Anna Carlisle (GB) en kunsthistoricus Norman Bryson (US).
De afgelopen twee jaar was Natascha Hagenbeek als Researcher Fine Art verbonden aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht. In Het Gebouw van Stanley Brouwn presenteerde Hagenbeek op zondag 26 februari 2006 de resultaten van haar onderzoeksproject Geometry in free space.
Het project Geometry in free space verwijst naar de interesse en leefstijl van één van Hagenbeeks ‘collaborators in authenticiteit’: Pim Conradi. Pim bouwt al meer dan dertig jaar aan ‘Geometrie in de Vrije Ruimte’. Zijn doel is om een simpele doe het zelf Tripenta globe te ontwikkelen, een bewoonbare geometrische vorm die iedereen in staat stelt in symbiose met zijn omgeving te verblijven.Het volgen van Pims interesse heeft Hagenbeek in eerste instantie geleid naar het werk van Buckminster Fuller en Yayoi Kusama, en uiteindelijk naar het werk van danspionier Rudolf von Laban (1879–1955) en spiritueel leraar George Ivanovitch Gurdjieff (1866 - 1949).

Om het werk van Laban en Gurdjieff te ervaren heeft Hagenbeek een aantal personen uitgenodigd om deel te nemen aan twee besloten workshops die plaatsvinden in de Paper Dome, ontworpen door Shigeru Ban. Op vrijdag 24 februari gaf Anna Carlisle (GB) een Laban workshop en op zaterdag 25 februari gaf Maja Moser (DE) een workshop Gurdjieff-movements.


Workshop Laban


Workshop Gurdjieff-movements

De Paper Dome en Het Gebouw lenen zich uitstekend voor de presentatie van dit onderzoeksproject. Beide gebouwen sluiten aan bij de interesse van Pim Conradi, het zijn letterlijk geometrische vrije ruimtes.

adres
Hogeweide 3B
3541 BC, Utrecht
Droomdoos

For each project there is a beyond

Villa Zebra - De Monsterparade

Uit het oog, maar niet uit het hart

Leidsche Rijn kiest 'Observatorium'

On behalf of Leidsche Rijn

Kunstliefde: Boven de bank

Parallel Universe: Het maakbare land

De Belofte 2: Voice of Image

Toekomst van de Dood

Master Humphreys Clock

Villa Zebra - Rooodkapje

Leidsche Rijn College

Nieuwsfoto van het jaar 2007

Affiches opgespoord!

Re-use & use & use

Leidsche Rijn Festival

De Suppoost in Het Gebouw

St. Joost Breda

Re-Identification

Villa Zebra - Heel Kapot

Wereldvrouwen Leidsche Rijn

Spooky - de duistere kant van licht

House for Sale

Dag van de architectuur

Villa Zebra - Ikke Ikke Ikke

Geometry in free space

X.L.R. De Kunstuitleen pakt uit