PROGRAMMA  PROJECTEN  PARASITES  Pursuit of Happiness  
Pursuit of Happiness

Pursuit of Happiness, september–oktober 2005, Hogeweide

In opdracht van Beyond hebben de volgende kunstenaars een werk gerealiseerd: Monica Bonvicini, Esra Ersen, Jakob Kolding, Guillaume Leblon, Erik van Lieshout, Claudia en Julia Müller, Libia de Pérez de Siles de Castro en Ólafur Árni Ólafsson, Tomas Saraceno en Barbara Visser. Van de volgende kunstenaars zijn film- en video-installaties opgenomen in een speciale presentatie: Sol Aramendi, John Bock, Persijn Broersen en Margit Lukaćs, Loulou Cherinet, Dagmar Keller en Martin Wittwer, Quirine Racké en Helena Muskens, Anri Sala, Corinna Schnitt, Santiago Sierra en Marijke van Warmerdam.


Guillaume Leblon

De tweede grote manifestatie, ‘Pursuit of Happiness’, is een vervolg op de thematiek van Parasite Paradise. In 2003 ging het over alternatieve vormen van architectuur en stedenbouw, over de hardware van Leidsche Rijn. Nu gaat de aandacht uit naar de software: naar leefwijzen van mensen, hun idealen, dromen en verlangens. Wat betekent geluk in een Nederlandse nieuwbouwwijk aan het begin van de eenentwintigste eeuw? Hoe spreken kunstenaars zich hierover uit in relatie tot Leidsche Rijn? De manifestatie, die plaatsvindt in en rond Het Gebouw van Stanley Brouwn, bestaat uit opdrachten voor tijdelijke of permanente projecten, en uit een presentatie van film- en video-installaties. Het Gebouw van Stanley Brouwn wordt bij deze gelegenheid voor het eerst in gebruik genomen.


Tomas Saraceno

Klik HIER voor de Pursuit of Happiness website.


ACTIVITEITEN

PURSUIT OF HAPPINESS
Datum: 3 September - 30 Oktober 2005
Locatie: Tentoonstellinspaviljoen van Stanley Brouwn naast de Paper Dome aan Hogeweide 3 en in de omgeving van Parkwijk/Langerak.
Activiteit: Met de manifestatie 'The Pursuit of happiness' (N.B.werktitel) wordt een vervolg gegeven aan de thematiek van de eerste Beyond-manifestatie in 2003.

De manifestatie van 2005 zal gaan over de software, over de mensen, over hun idealen, dromen en verlangens. De manifestatie bestaat uit een aantal delen: blijvende opdrachten, tijdelijke opdrachten, en film- en videovertoningen. Het hart van de manifestatie wordt het nog te bouwen tentoonstellingspaviljoen van Stanley Brouwn.