PROGRAMMA  PROJECTEN  ACTION RESEARCH  Brite Bike  
Brite Bike
Jesús Bubu Negrón

Brite Bike, 2005, Terwijde
Jesus Bubu Negron (PUR)


De Puerto Ricaanse kunstenaar Jesus Bubu Negron vat het plan op om Leidsche Rijn van eigen, unieke fietsen te voorzien. Net als het wittefietsenplan in Amsterdam en Otterlo beoogt hij met de fietsen Leidsche Rijn een bijzonder verhaal, het begin van een ‘nieuwe mythe’ mee te geven. De Nomads in Residence/No. 19 wordt tijdelijk omgetoverd tot een fietsenwerkplaats. Inwoners van Leidsche Rijn kunnen hier hun fiets laten beplakken met reflecterend tape. Met deze Brite Bikes wordt uiteindelijk een nachtelijke fietstocht ondernomen naar Amsterdam, waar Negron meedoet aan een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam.


Groepsfoto voor aanvang van de Brite Bike Tour


ACTIVITEITEN

Brite Bike Tour
Datum: 17 juli 2005, start 22.00 uur
Locatie: Locatie: van Nomads in Residence Leidsche Rijn naar Amsterdam
Activiteit: Negrón organiseert op 17 juli een spectaculaire nachtelijke Brite Bike Tour met als vertrekpunt parasite Nomads in Residence in Leidsche Rijn en als eindpunt Stedelijk Museum Bureau Amsterdam.

De tocht verwijst deels naar het idee van de fietssnelweg die ooit is bedacht tussen Utrecht en Amsterdam, en is een testrit voor de reflecterende Brite Bikes.

Meefietsen? Vertrek om tien uur 's avonds vanaf Nomads in Residence. Geef je op via bureaubeyond@utrecht.nl 030 2867100

Werkplaats
Datum: 1- 17 juli 2005, open van donderdag t/m zondag tussen 16.00 - 19.00 uur m.u.v. 9 juli en 14 juli.
Locatie: Nomads in Residence
Activiteit: Inwoners van Leidsche Rijn kunnen van 1 tot en met 17 juli hun fiets laten omtoveren tot een blitse ´Brite Bike´. De Puerto Ricaanse kunstenaar Jesús Bubu Negrón (1975) zal de fiets volledig beplakken met reflecterend gekleurd tape.

Negrón heeft zijn gastverblijf 'Nomads in Residence', deels omgebouwd tot fietswerkplaats.


Jesús Bubu Negrón

Jesús Bubu Negrón (1975), woont en werkt in San Juan, Puerto Rico. Zijn werk is altijd gericht op de context waarin hij verblijft, en heeft vaak betrekking op het activeren van bepaalde bevolkingsgroepen waarmee hij zich verbonden voelt. Zo nodigde hij voor de kunstbeurs Arco in Madrid een aantal straatzangers uit om als kunstenaar in de gangen van de kunstbeurs hun geld te verdienen. De Spaanse overheid verbood dit project na enkele dagen in verband met de niet-representatieve uitstraling. In 2003 ondernam hij als kunstproject de gevaarlijke boottocht die economische vluchtelingen ondernemen naar rijkere gebieden. Op deze route van de Dominicaanse Republiek naar Puerto Rico hebben mensen het leven verloren. Negrón maakte de tocht echter in tegengestelde richting. In een kleine boot roeide hij samen met een aantal vrienden, van rijk naar arm.