PROGRAMMA  PROJECTEN  LOOPING  Vicky Vinex  
Vicky Vinex
Daphne de Bruin

Vicky Vinex, 2005–2006
Daphne de Bruin (NL)


"Lieve lezers. In uw hand heeft u het allereerste exemplaar van de Vicky. Het nieuwe magazine over het Vinexleven, boordevol kunst, cultuur, shopping en lifestyle, afgestemd op de moderne Vinexbewoner. Wauw." Zo begint de eerste column van Vicky Vinex op de website van Beyond in 2005. De maandelijks terugkerende column houdt het midden tussen een beeldroman en een virtuele real-life animatie. Het personage Vicky Vinex, vertolkt door theatermaakster Daphne de Bruin, is een flamboyante inwoonster van Leidsche Rijn die in haar ‘brieven’ verslag doet van al haar belevenissen, ervaringen en fantasieën over het leven in El Ar (Leidsche Rijn).Vicky is een product van Looping, de communicatiestrategie van Beyond en geënt op een spel met reële en fictieve personages en situaties.

De bijdrage van Vicky Vinex omvat in totaal vijftien columns. De laatste sluit af met het bericht dat ze het echte toneel veroverd heeft met haar one-womanshow en gaat verhuizen ‘naar de grootste Vinexlocatie van de wereld’. In mei 2006 brengt Daphne de Bruin samen met Joop van Brakel Vicky Vinex als productie van het Utrechtse theatergezelschap Growing Up in Public op de planken.

Klik HIER voor alle columns van Vicky Vinex.


Daphne de Bruin

Daphne de Bruin (1963) is een Nederlands regisseuse, schrijfster en actrice. Ze is samen met Paul Feld en Jeroen Kriek de artistieke kern van de Utrechtse theaterfirma Growing up in Public. In 2008 richtte zij de organisatie Via Vinex (culturele projectontwikkelaars) op, samen met producent Joost de Groot. Zij ontwikkelen culturele concepten en projecten en richten zich vooral op Leidsche Rijn, Utrecht.