HOME     podium  
 

Vicky Vinex, column 13
naam


Lieve lezers,

Ik ben geen hondenliefhebber. Ik heb er een hekel aan. Ze zijn slaafs, ze stinken, ze verspreiden haar en modder op ongewenste plekken. En dan heb ik het nog niet eens over de smerige brokken die ze naar binnen werken en de brokken die er aan de andere kant weer uitkomen. Dus nee, ik heb er niets mee.

Toch heb ik er een. Soms werpt het leven obstakels op je pad waar je mee moet dealen en Heroïne is er daar een van. Heroïne ja. Mijn chiuaua heet Heroïne. Heroïne sucks. Het staat nog in mijn geheugen gegrift. Het moment dat ik haar cadeau kreeg. Mag ik u een goede raad geven? Geef nooit maar dan ook nooit een huisdier cadeau. It’s a curse.

We hadden een klein feestje op de redactie. We vierden onze tiende ‘Vicky’. Yeah great! In een grote gouden doos met een roze strik eromheen kwam Heroïne mijn leven binnen. En sindsdien ben ik niet meer van haar afgekomen. Wat ik ook probeer.

Nou dank ik god op mijn blote knieën dat ze niet kan praten want als ik die vernietigende blik in haar uitpuilende ogen zie dan vrees ik dat er uit dat bekkie niet veel goeds had kunnen komen. Iedere keer dat ik haar zie schrik ik weer opnieuw. Oh my god, wat is ze lelijk. Dat zoveel miljoenen jaren van evolutie dit heeft kunnen voortbrengen. Deze doorgefokte garnaal heeft het altijd koud en moet daarom een jasje aan en bij vorst een mutsje op. Een mutsje! Dat kan dan ook gelijk een beetje bescherming bieden tegen barsten in de schedel. De vele mutaties hebben zo’n kleine hersenpan opgeleverd dat er maar dat hoeft te gebeuren of de stukken vallen eruit. Als een gecrunchte eischil.

Dus sinds ik aan de Heroïne ben loop ik vier maal per dag buiten met die Gremlin. Shame, shame, shame. Ik begeef mij in de hondenzone achter mijn woning. El Ar heeft hondenzones waar onze levende accessoires zich kunnen legen. De strook is pak em beet 50 m2 en het domein van ongeveer 200 honden. Ja de hond is in El Ar een geliefd hebbeding. Helaas houdt dit dan ook in dat ik niet alleen langs de rand van de hondenzone in schaamte verzonken sta, maar met een groep. De baasjes kijken unaniem met een vertederde glimlach naar de toiletgang van hun trouwe viervoeters. Als het dier zich van zijn onelegante taak gekweten heeft wordt deze uitbundig gecomplimenteerd.

Ik wend mijn blik steevast af als ik Heroïne door haar kromme achterpootjes zie zakken. Ik wil het niet zien, die anale uitbarsting van hondenfecaliën.

Maar het kan nog erger.

Enkele weken geleden kwam er een man op mij af. Hij droeg een baseball jack met bijbehorende cap en hield zijn handen in zijn zakken. Zijn blik was gericht op het veldje. ‘Ze mogen elkaar wel’, zei hij en er klonk een hijgerige ondertoon in door die mij alarmeerde. Ik trok mij nog meer terug achter mijn immense zonnebril en wierp een snelle blik op Heroïne. Oh nightmare! De kleine sloerie had haar achterwerk uitdagend opgeheven in de richting van een zwarte buldog die al in zekere staat verkeerde. ‘Heroïne’, krijste ik iets te hard en te schel over de groenstrook die nu meer weg had van een tippelzone. ‘Heroïne?!’ kopte de baseballer in, “ze weet hem absoluut in extase te brengen. Nou maar afwachten of ze ook zo’n verslavende werking op Macho heeft”. Ik negeer de man die nu wel heel dicht bij mij is gekomen en kijk verstijfd toe hoe de kleine geile bitch zich in het openbaar laat nemen door de pronte Macho. Het lijkt uren te duren en ik voel het zweet in al mijn holtes uitbreken. Deze schaamteloze vertoning is het absolute dieptepunt in mijn carrière als hondenbezitter. Ik zal u verdere genante details besparen.
De afgelopen dagen gedroeg Heroïne zich vreemd. Ze weigerde haar boterham met eendenlever en braakte op de deurmat. Nou ben ik de beroerdste niet en nam de Chiwa de Diva mee naar de dierendokter. Guess what, honey?! Heroïne gaat werpen. In dat spichtige hondenlijf zijn zich vier pups aan het ontwikkelen. Vier! De zwarte platgeslagen neus van Macho hangt als een zwaard van Damocles boven het toekomstige nest.

Dus wilt u iemand heel onaangenaam verrassen? Ik heb binnenkort nog wat onvervalste Heroïne in de aanbieding.


Liefs van Vicky.