HOME     podium  
 

Vicky Vinex, column 1
naam


Lieve lezers,

In uw hand heeft u nu het allereerste exemplaar van de Vicky. Het nieuwe magazine over het Vinex leven, boordevol kunst, cultuur, shopping en life-style, afgestemd op de moderne Vinex bewoner.

Wauw.

Wat is zij prachtig geworden. Ik kan er nauwelijks van af blijven. Continu strelen mijn handen het glimmende papier en mijn ogen doen zich tegoed aan de uitdagende en verrassende foto reportages. Wie had ooit kunnen dromen dat Vinex zo ongelofelijk hip en trendy kon zijn. Ik niet.

Als nieuwe bewoner van de El Ar-suburbia (in de volksmond beter bekend als Leidsche Rijn) wordt ik nog dagelijks geconfronteerd met de vooroordelen die er heersen over de spiksplinternieuwe stadsdelen die uit de weilanden en polders verrijzen. “Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden” durfde een kennis mij onlangs nog recht in het gezicht te zeggen. Maar toen ik vroeg of hij er ooit al eens was geweest moest hij ontkennend het hoofd buigen. “Oh wat vreselijk burgerlijk van je”, kakelde een overjarige collega aan de bar toen ik over mijn nieuwe domicilie vertelde. “Verrader”, siste mijn ex-buurvrouw uit de grachtengordel toen ik de verhuisplannen aan haar kenbaar maakte. Verrader, alsof ik overliep naar vijandelijk gebied en een bondje sloot met de tegenstander. Ik bedoel maar. Je krijgt de ene belediging na de andere naar je kop geslingerd. De Vinex bewoner is de pispaal van de klas. Excusez le mot!

Maar ben ik te raken door deze holle worden? No way! Want binnen in mij gloeit een vurige trots, een heilige overtuiging. Vinex is HOT. Vinex is de toekomst. Vinex is de vooruitstrevende mens. De mens die ontdekt. De mens die wil veranderen. Die zijn grenzen wil verleggen. De pionier die het onontgonnen gebied naar zijn hand wil zetten, temmen, exploreren, veroveren. Wij zijn de avonturiers, de cowboys en de cowgirls van de 21e eeuw. Wij ontsluiten het nieuwe land en zaaien er de ongekende dromen van de post-moderne wereldburger. Wij zijn Vinex met de V van Vrijheid, Vooruitgang en Verandering.

En speciaal voor deze vrijgevochten geesten is er nu de Vicky. Het blad met guts en kloten. Met interviews en specials die verder gaan waar de anderen stoppen. Waar niet wordt gekozen voor de bekende weg maar het off-the-road gevoel heerst. Een blad met een knipoog naar de toekomst.
Ik zit vanavond in mijn leren love-seat voor de schuifpui met in mijn hand een Chablis en een Vicky; twee zaken waar je niet genoeg van kunt krijgen.


Liefs van Vicky.