HOME     podium  
 

Vicky Vinex, column 2
naam

Lieve lezers,

Ik ga iets bekennen. Ik heb vandaag geshopped bij de Aldidl. Ja, u leest het goed. Deze goedingeschaalde, trendy winkelfreak heeft boodschappen gedaan bij de Aldidl. De winkelketen waar de producten niet uit de dozen worden gehaald alvorens ze in de schappen tentoon worden gesteld. De winkel waar voordelig en verpakt het aanbod bepalen en waar vers en exclusief taboe schijnen te zijn. En dan ga ik u nog iets bekennen. Ik vond het er geweldig!

Mijn geliefde Vinex locatie El Ar heeft op winkelgebied nog niet zo heel erg veel te bieden. Laat ik eerlijk zijn, nieuwbouw heeft ook z’n nadelen en een beperkte shopping- area is een van deze minpunten. Een dikke minpunt, aangezien ik mijzelf na een dag hard werken graag mag belonen met een totaal overbodig maar buitensporig duur hebbeding.

Maar hier geen delicatessenwinkels, geen uitheemse afhaalmaaltijden of fusion-traiteur. Om van schoenenwinkels en lingerieboutieks nog maar te zwijgen. El Ar heeft een bakker, een afhaalpizzeria, een drogisterij, een mini dependance van een boekenketen en.. een Aldidl.

Dus na een hectische dag vol fotoshoot en redactiestress beland ik noodgedwongen bij mij om de hoek bij de... well, you know. Geen Aha-tas om me te camoufleren maar ontwapend en hongerig sluip ik door de poort van mijn Vinex-super. Oh my God, hele leuke flesjes vitaminedrank in een six-pack voor de prijs van, Oh my God, ik dacht dat dat de prijs voor 1 flesje was maar dat is voor die hele set!. En dat niet alleen. Er is zalm, forel in drie smaken, magere yoghurtdrink zonder suiker, lamsbiefstuk en tonijnsteak in de vriezer. Gretig graaiend rij ik door dit onontdekte paradijs en mijn karretje wordt voller en voller.

En dan heb ik het nog niet eens over de cross-trainer voor de prijs die ik normaal neertel voor 1 fitness-les bij de hotspot in mijn workcity. Of het leuke hakblok met de messenset die er super-design uitziet.

De grootste verrassing wacht mij bij de kassa. Als ik mijn credit-card langs de magneetstrip trek kan ik mijn ogen niet geloven. Deze hele volle winkelkar kost mij net zoveel als een broodje en een kop koffie bij mijn hippe lunchroom. En dan heb ik zeker eten voor de hele week in huis.

Life is changing, I can feel it in the air! Voortaan sta ik op maandagmorgen met mijn Beetle bij de Aldidl om mijn voorraadkast en vriezer vol te hamsteren. Zo heeft El Ar weer op een totaal onverwachte wijze mijn leven drastisch veranderd.
En omdat we nu toch aan het besparen zijn, niet alleen geld maar ik houd ineens zeeën van tijd over, staat de Vicky deze maand in het teken van the New Money Saving Way of Living.


Liefs van Vicky Vinex.